47pl

Monday, May 27, 2013

Kort tid etter at han ranet henne

Her betaler en 84 år gammel kvinne mens tyven følger med. Gikk han til aksjon.
Den rumenske mannen har erkjent at han tok kvinnens minibankkort og tappet det for 9900 kroner.

Til sammen 28 lignende tyverier og bedragerier har en 42 år gammel mann og hans bror stått bak i Bergen, Os og Sotra fra oktober 2011 og frem til de ble pågrepet i februar i år.
Fremgangsmåten var den samme. Ofrene var ofte eldre mennesker. Den eldste 95 år. Brødreparet fra Romania fulgte med når kunder betalte med kort i kiosker, butikker og kjøpesentre.
De fikk med seg koden, stjal kortene og gikk til minibanken og tok ut tusenvis av kroner.
Kiosker og butikkerBrødrene fikk også utlevert varer og gavekort med stjålne kort for opptil 60 000 kroner, blant annet fra 7-Eleven og Narvesen-kiosker i sentrum.
- Utrolig frekt. Jeg oppdaget ingenting før jeg senere ble varslet om tyveriet. De må ha vært veldig fingernemme, sier en av de fornærmede.
Nå er de rumenske brødrene dømt til fengselsstraffer på henholdsvis halvannet år og ett år og ti måneders ubetinget fengsel.
Tilsto i rettenBegge valgte å tilstå alle de straffbare forholdene.
«Siktede har vært en del av en kriminell gruppe som har drevet med systematisk og organisert «mobil vinningskriminalitet», går det frem av dommen.
42-åringen som nå er dømt, er gift og har fire barn i Romania.
Han har forklart at han kom til Norge for å stjele, og at han reiste rundt i landet i det ærend.
- Familien min er på uten inntekt, og det er tøft å sitte i varetekt, klagde han i Bergen tingrett nylig.
Fikk strafferabattDet burde han ha tenkt igjennom før han dro ut på tyveritokt, fastslår retten, som likevel ga firebarnsfaren 15 prosents strafferabatt på grunn av tilståelsen.

No comments:

Post a Comment