47pl

Monday, May 27, 2013

Fransk soldat knivstukket

Franske myndigheter undersøker sammenhengen mellom overfallene i Paris og London.

Den 23 år gamle franske soldaten ble knivstukket i nakken på en t-banestasjon ved 6-tiden lørdag kveld. Gjerningsmannen er antatt å være en nordafrikansk mann.

Du trenger ikke å være en stor analytiker for å se at folk blir inspirert av handlinger som har skjedd i utlandet, sier talsperson Christophe Crepin ved politiet i Paris til Sky News og henviser til drapet på Lee Rigby (25) i London onsdag.
Les: Han ble hakket til døde i London
Soldaten patruljerte forretningsområde i La Defense som en del av Frankrikes antiterror-patrulje. Overvåkingsbilder viser at gjerningsmannen var cirka 35 år, hadde skjegg og nordafrikansk utseende. Han hadde på seg arabiske klær.

Etter angrepet forsvant gjerningspersonen i folkemengden.
Forsvarsminister Jean-Yves Le Drian har besøkt soldaten på sykehus. Mannen er i utenfor fare, og har sagt at han ønsker å kjempe videre mot terror.
Innenriksminister Manuel Valls sier til fransk tv at «det er elementer i dette plutselige voldelige angrepet som kan lede oss til å tro at det kan være en sammenheng med det som skjedde i London. Men på dette stadiet, ærlig talt, la oss være litt forsiktige».

No comments:

Post a Comment