47pl

Friday, August 23, 2013

Koste Bilnøkkeltyveri ham 200 000



Kristian Hanken fra Løten la bilnøklene sine i den trygge nøkkelsafen på bilverkstedet, men det ble begynnelsen på en ganske trist historie.


Hanken gjorde det de fleste av oss gjør når bilen skal på verksted neste morgen. Legger bilnøklene i en innleveringsboks fordi vi ikke rakk innom med nøklene før verkstedet stengte, og bilen skal repareres tidlig dagen etter.
Det gjorde Kristoffer Hanken hos bilforhandleren Sulland i Hamar, torsdag kveld 21. februar i år, og tenkte at alt var iorden.

– Skjønner ikke hvordan

– Jeg ble oppringt av verkstedet fredag morgen og spurt om jeg hadde glemt avtalen, men det hadde jeg jo ikke. Bilen skulle ha stått der.
– Dessverre var ikke bilnøklene til Hanken i boksen fredag morgen, bekrefter Arvid Sulland, konsernsjef i Sulland-gruppen.
– Tre kunder hadde levert nøkler til sine biler, men vi fant ikke Hankens nøkler og ringte ham. Han fortalte at nøklene var levert i nøkkelinnkastet hos oss. Men hvordan tyver kan ha fått dem ut, er helt uforståelig, sier Arvid Sulland.
Nøklene er sluppet ned og gått sikk-sakk ned i boksen før de har truffet innsiden av en boks som er låst fra innsiden av butikken med kodelås, som en safe.


– Kreativiteten er stor blant sånne vinningsforbrytere. De er ustoppelige, sier Sulland-sjefen.

Til Øst-Europa?

Det viste det seg vanskelig å finne igjen bilen til Hanken. For ikke å si umulig.
Selv tror Hanken tror at bilen hans, en ganske ny Toyota Landcruiser, nå befinner seg et sted i Øst-Europa.
– Bompasseringer viste at den hadde kjørt rundt i Oslo et par dager. Så forsvant bilen ut av landet gjennom Østfold. Men der slutter alle spor.

Resultatet av det uvanlige tyveriet ble et oppgjør mellom forsikringsselskapene til Hanken og Sulland.
Men selskapene ble aldri enige om hvem som egentlig hadde ansvaret for bilnøklene til Hanken etter at de ble levert i nøkkeloppbevaringsboksen.

– Har tapt 200 000

Hanken har fått tyveriet delvis dekket gjennom sitt eget forsikringsselskap, men mener likevel han har tapt mye penger på det frekke tyveriet.
– Jeg har regnet litt på det på min egen måte, og mener jeg har tapt nesten 200 000 kroner.
Selv mener Hanken at han på ingen måte har handlet uaktsomt, mens Arvid Sulland synes det er trist at saken endte som den gjorde.
Sulland har nå gått til innkjøp av nøkkelsafer som skal være enda sikrere.
Administrerende direktør i Hankens forsikringsselskap KNIF trygghet, Oddvar Vik, sier saken er gjort opp som en helt ordinær tyverisak.
– Vi vurderte å kreve tilbake selskapets tap mot verkstedet, men kom til at det ikke var grunnlag for å si at Sulland hadde opptrådt uaktsomt i saken.

No comments:

Post a Comment