47pl

Sunday, June 2, 2013

Hagen selger Fares Bad

Kaster inn håndkleet.
(ØP.no): Spahotellet Farris Bad i Larvik er til salgs. Fire år etter åpningen, og knapt ett år etter bruddet mellom Mille-Marie Treschow og Stein Erik Hagen, blir det eierskifte.
- Er det bruddet mellom Hagen og Treschow som er årsaken til at hotellet nå selges?

- Det har ingenting med det å gjøre, hevder styreleder i eierselskapet Eiendom Farris Bad AS, Peter Arne Ruzicka, til ØP.no.
Han er også daglig leder i Canica AS.
Da bruddet mellom det rike og mektige ekteparet var et faktum i august i fjor, opplyste Hagen at bruddet ikke ville få forretningsmessige konsekvenser, heller ikke for Farris Bad.

Selskapet er eid av Hagens familieselskap Canica og Treschows selskap Fritzøe Eiendom, som eier en halvpart hver. Administrerende direktør i Fritzøe Eiendom, Thor Eika, vil ikke uttale seg om salget.
- Jeg har ingen kommentar til spørsmålet ditt, sier Eika til ØP.
Ruzicka opplyser at det er en del av forretningen for Canica å selge hotellet og viser til at spahotellet i Larvik har vært en av flere investeringer for Hagens selskap.
- Man eier ikke nødvendigvis til evig tid, sier han.
Hotellet åpnet med brask og bram i mars 2009 med hele 600 gjester. I 2011 hadde selskapet et negativt årsresultat, noe som var tilfelle helt siden oppstarten.
- Vi har eid det en stund, åpning i 2009, og det har vært en god utvikling. Vi er fornøyd og vi føler vi har vært med i den kritiske fasen. Da tror vi det er tid for andre eierinteresser, sier Ruzicka til ØP.
Det er ikke satt en pris på spahotellet, men det er utarbeidet et grundig prospekt med opplysninger om blant annet utleieavtalen for eventuelle kjøpere. Petter Stordalens Choice har driftsavtalen for hotellet, en avtale med lang varighet.
- Det er en lang og god leieavtale, opplyser Ruzicka.
Byggingen av spahotellet på Batteritomta i Larvik kostet rundt 300 millioner kroner.

No comments:

Post a Comment